Påskpavlova med hallon- och banansorbet

17 röster
10

En marängkrans som fylls med vispad grädde, busenkel sorbet som görs med frysta hallon och banan samt dekoreras med små chokladägg.

Visa mer
10

Du behöver

Maräng

  • 200 g äggvita (4)
  • 300 g socker (3,5 dl)
  • 5 g vitvinsvinäger (1 tsk)
  • 8 g maizena majsstärkelse (1 msk)

Hallon- och banansorbet

  • 120 g färsk banan
  • 150 g frysta hallon

Servering

  • 200 g grädde (2 dl), vispad
  • godisägg av choklad
  • blandade örter, t ex mynta och citronmeliss

Gör så här

  1. Maräng
    Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 120 grader (varmluft?).
  2. Vispa upp äggvitan och tillsätt sockret i omgångar. När du fått en styv maräng tillsätt vinägern och avsluta med att sikta i maizena som du vänder i marängen.
  3. Fyll på spritspåse med en stjärntyll och klipp ett hål halvvägs upp på tyllen. Spritsa ut 10 fågelbon på bakplåtspappret med några centimeters mellanrum eftersom de växer när de bakas.
  4. Baka i ugnen 2 timmar. Släpp ut ångan när halva tiden gått.Ta ut plåten och låt svalna.
  5. Sorbet
    Mixa samman banan och hallon till en jämn konsistens i en matberedare. Den är färdig att serveras direkt.
  6. Montering
    Fyll håligheten med sorbet och toppa med grädden. Lägg örter och blad på gräddens yttre kant och lägg ”äggen” i mitten. Avnjutes på en gång.
24 mars 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept