Påskpavlova med hallon- och banansorbet

Minipavlova med hallon- och banansorbet
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Påskpavlova med hallon- och banansorbet

25

6 steg att laga

9 ingredienser

En marängkrans som fylls med vispad grädde, busenkel sorbet som görs med frysta hallon och banan samt dekoreras med små chokladägg.

läs mer
Kökets kurser
Teas tårtkurs promoruta choklad

Lyckas med tårtor!
Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner10 portioner

maräng

  • 200 g äggvita [4 st]
  • 300 g strösocker [3,5 dl]
  • 5 g vitvinsvinäger [1 tsk]
  • 8 g majsstärkelse [1 msk]

Hallon- och banansorbet

  • 120 g färsk banan
  • 150 g frysta hallon

Servering

  • 200 g grädde, vispad [2 dl]
  • godisägg, av choklad
  • blandade örter (t ex mynta och citronmeliss)

Gör så här

  1. Maräng
    Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 120 grader (varmluft?).
  2. Vispa upp äggvitan och tillsätt sockret i omgångar. När du fått en styv maräng tillsätt vinägern och avsluta med att sikta i maizena som du vänder i marängen.
  3. Fyll på spritspåse med en stjärntyll och klipp ett hål halvvägs upp på tyllen. Spritsa ut 10 fågelbon på bakplåtspappret med några centimeters mellanrum eftersom de växer när de bakas.
  4. Baka i ugnen 2 timmar. Släpp ut ångan när halva tiden gått.Ta ut plåten och låt svalna.
  5. Sorbet
    Mixa samman banan och hallon till en jämn konsistens i en matberedare. Den är färdig att serveras direkt.
  6. Montering
    Fyll håligheten med sorbet och toppa med grädden. Lägg örter och blad på gräddens yttre kant och lägg ”äggen” i mitten. Avnjutes på en gång.