Påskägg med kokos

Foto: Caroline Tengen
Påskägg med kokos
11 ingredienser
1 h 30 min
Gör hemgjort påskgodis! De här goda påskäggen påminner om bounty till smaken och blir ett perfekt påskpyssel med barnen där ni kan dekorera äggen tilsammans.
Ingredienser
- 50 g smör
- 3,5-4 dl riven kokos
- 1,5 dl Dansukker Florsocker
- 0,5 dl Dansukker Ekologisk Sirap
- 0,5 dl vispgrädde
Garnering
- 200 g mörk choklad
- 100 g vit bakchoklad
- hushållsfärg (valfri färg)
- strössel (valfri sort och färg)
Smaksättning
- 1 limefrukt, rivet skal (gärna obesprutad)
- 2-3 droppar pepparmintsolja
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och häll sedan i övriga ingredienser. Blanda i valfri smaksättning om så önskas.
- Ställ för att svalna i kylen, cirka 30 minuter.
- Forma till ägg och ställ i frysen i cirka 20 minuter. Smält den mörka chokladen under tiden.
- Doppa äggen i den smälta chokladen och ställ kallt i 20 minuter.
- Dekorera äggen med vit choklad blandad med karamellfärg eller vit choklad och strössel.
TIPS!