Smash högrevsburgare KorvbrödsbagarnKorvbrodsbagarn logo svg

Så gör du den perfekta hamburgaren

En perfekt stekt burgare, frasigt rostat hamburgerbröd och en krämig dressing på - finns det något godare? Här är 5 knep som gör din hemlagade burgare snäppet vassare!

1. Rosta alltid brödet

För godare smak och härlig krispighet ska du alltid rosta hamburgerbrödet! Brödet suger då heller inte åt sig vätska och blir soggigt.

2. Matcha bröd och burgare

Precis som tillbehören är även brödet en viktig detalj för den perfekta burgaren. Till en lyxig burgare med lite heta och salta tillbehör passar Korvbrödsbagarns Bistro hamburger buns. Till en mer rustik burgare med söta smaker som BBQ borde du testa Brooklyn Surdeg burger buns. För fler tips - spana in Korvbrödsbagarns brödguide!

Smashed ost och baconburgare

Double sesam burger bun Testa också nyheten Double sesam burger bun! Perfekt till lite större, saftiga och snygga burgare! Härligt soft konsistens, fint gräddad, glazed yta och toppad svarta och vita sesamfrön.

3. Välj rätt köttfärs

Det här med vilken köttfärs som är bäst till burgaren är en smaksak och det finns många sätt att göra en god hamburgare på, men utgå från att använda en grovmalen färs med hög fetthalt. Till exempel nötfärs av högrev eller blandfärs. Om du väljer en magrare färs så kan du tillsätta talg.

4. Så ska du steka

Blanda och knåda inte färsen för mycket, då blir den kompakt och seg. Se sedan till att burgaren får en riktigt bra stekyta och var inte rädd för att steka på hög värme. Ett bra sätt att få till den där perfekta stekytan är att göra en smashed burger. Rulla försiktigt färsen till bollar och lägg en boll åt gången i stekpannan, tryck sedan till ordentligt med en burgarpress. Då får burgaren en stor stekyta och blir härligt krispig. Se recept och videoklipp på smashed högrevsburgare! Smashed högrevsburgare

5. Lägg en tanke bakom tillbehören

Hitta en mix där burgaren både innehåller något krispigt och något krämigt, och hitta gärna en fin balans med sötma, syra och sälta. Något krispigt kan tillexempel vara picklad lök, sallad (som fått ligga i iskallt vatten), friterade lökringar eller knaperstekt bacon. Komplettera sedan krispet med en dressing, majonnäs, ost eller krämig kålsallad.

Se nedan för inspirerande och goda recept på hamburgare!

Smarriga burgare

Korvbrödsbagarn Smashed tripple cheese burger
Burrataburgare
Pulled pork burger med picklad lök
POPULÄRT
Smash högrevsburgare Korvbrödsbagarn
Creamy chicken burger Korvbrödsbagarn
Halloumiburgare med avokadomash
POPULÄRT
Lyxig laxburgare Korvbrödsbagarn
Halloumi Bistro
Vegetarisk portabelloburgare
umami burger korvbrödsbagaren
black burger korvbrödsbagarn
Say cheese
Korean BBQ burger
30 m + tid i kyl
Feel the beet
Crunchy chicken
Brooklyn vegan NY
20 m + tid i kylen
beefy brooklyn dog
20 m + tid i kyl
Bistro tuna umami