umami burger korvbrödsbagarenKorvbrodsbagarn logo svg

10 roliga fakta om ditt hamburgerbröd!

Hamburgerbröd som hamburgerbröd... eller? Nej visste du att påsarna i affären är fulla med kärlek och omtanke för att ge dig bästa burgarupplevelsen! Häng med så berättar vi mer!

1. Visste du att olika bröd till hamburgaren ger olika smakupplevelser? Exempelvis Bistro Burger bun  är ett lite lyxigare hamburgerbröd av briochetyp, med tydlig sötma som passar till kryddstarka fyllningar, men även till salta tillbehör som till exempel fetaost och bacon.

Prova det här vansinnigt goda receptet på pulled pork burger

2. Visste du att Potato burger bun är amerikanarnas favoritbröd! Hemligheten är att det är bakat med potatis vilket gör brödet unikt saftigt och luftigt. Smaken är neutral med en fin ton av sälta. Passar perfekt till smält ost, krämiga dressingar och saftiga högrevsburgare. Lätta burgare som till exempel krispig kyckling passar bäst för att matcha känslan i brödet

3. Energin som går åt för att producera Korvbrödsbagarns produkter går på 100% grön el, dvs från sol, vind och vatten samt biodiesel som är biologiskt nedbrytbart.

 Korvbrödsbagarns bageri går på 100 % grön el.

4. Korvbrödsbagarn samarbetar sedan flera år med populära hamburgerkedjan MAX - visste du att brödet Frisco hamburgerbröd  är Sveriges mest sålda bröd? Brödet är bakat med potatis och toppat med mannagryn. Eftersom brödet är lite sött och mjukt, så passar att tillföra något syrligt, något salt och något krispigt för en perfekt smakupplevelse. Sweet chilikryddad laxburgare med grillad sparris och hollandaisesås är ett gott exempel.

5. Tack vare att Korvbrödsbagarn fryser brödet så fort det kommer ut ur ugnen, behövs ingen användning av konserveringsmedel. (Det gör också att matsvinnet minimeras i alla led eftersom hållbarheten förlängs). Brödet bibehåller därmed också den goda smaken, den fina formen och bröden förblir saftiga.

**Här hittar du massor av supersmarriga burgarrecept**

6. Alla Korvbrödsbagarns brödpåsar görs idag av 100% återvinningsbar plast. Sedan 2019 är påsarna dessutom mindre och tunnare (men utan att påskvalitén påverkats). Detta har gjort att Korvbrödsbagarn har minskat användningen av plast med 60 ton/år och minskat sina CO2 utsläpp med 121 ton/år.

7. De rester som blir över i bageriet och de bröd som eventuellt inte når upp till kvalitetskraven återvinns och återuppstår som till exempel etanol och djurfoder.

8. Visste du att alla Korvbrödsbagarns bröd är bakas med växtbaserade ingredienser? Dom passar alla, även vegetarianer och veganer.

9. Alla Korvbrödsbagarns produkter är genomgående svenska. Vetet är odlat av svenska bönder, det har malts i kvarnen i Strängnäs och bakats i Korvbrödsbagarns bageri i Örebro.

10. Vill du få en extra smaksensation till din burgare - rosta ditt hamburgerbröd! Det kan du göra både på grillen, i ugnen och stekpannan (och självklart i brödrosten om du har en modell större).

Pensla bröden med olja eller smör innan och vips har rostningen lyft fram aromer och smaker som maxar burgarupplevelsen.