Bistro tuna umami
Bistro tuna umami
13 ingredienser
20 m
Hamburgerbröd fyllda med färsk tonfisk, umamidressing och en krispig sallad på sjögräs kommer bli en perfekt rätt att servera till helgen! Eller som lyxig vardagsmiddag.
Ingredienser
- 4 Korvbrödsbagarn Bistro Brioche hamburger buns
- 400 g färsk tonfisk
- 2 tsk sesamolja
- 2 msk färsk ingefära, riven
- salt
- peppar
Umamidressing
- 1 tsk vit tryffelolja
- 40 g parmesanost, riven
- 60 g majonnäs
Sallad
- 80 g wakame (sjögrässallad)
- 40 g färsk spenat
- 2 tsk citronsaft
Tillbehör
- 50 g grillad paprika, strimlad
Gör så här
- Mixa eller tärna färsk tonfisk, blanda med sesamolja, ingefära, salt och peppar.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av.
- Blanda färsk bladspenat och wakame, pressa över lite citron.
- Rosta bröden och bygg ihop burgaren med tillbehören.
TIPS!