Bistro tuna umami

Bistro tuna umami

13 ingredienser

20 m

Hamburgerbröd fyllda med färsk tonfisk, umamidressing och en krispig sallad på sjögräs kommer bli en perfekt rätt att servera till helgen! Eller som lyxig vardagsmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Bistro Brioche hamburger buns
  • 400 g färsk tonfisk
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • peppar

Umamidressing

  • 1 tsk vit tryffelolja
  • 40 g parmesanost, riven
  • 60 g majonnäs

Sallad

  • 80 g wakame (sjögrässallad)
  • 40 g färsk spenat
  • 2 tsk citronsaft

Tillbehör

  • 50 g grillad paprika, strimlad

Gör så här

  1. Mixa eller tärna färsk tonfisk, blanda med sesamolja, ingefära, salt och peppar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av.
  3. Blanda färsk bladspenat och wakame, pressa över lite citron.
  4. Rosta bröden och bygg ihop burgaren med tillbehören.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Koreansk kimchi dog

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer