Feel the beet

Feel the beet

0

3 steg att laga

19 ingredienser

20 m

Rödbetsburgare med friterad lök i varma Potato burger buns gör sig riktigt bra till middag. En enkel och god rätt som snabbt blir en ny favorit.

korvbrodsbagarn_potato_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 Potato burger bun

Rödbetsburgare

  • 2-3 rödbetor
  • 1 dl havregryn
  • 75 g svarta bönor, mixade
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • olivolja (att steka i)

Friterad lök

  • 0,5 gul lök
  • vetemjöl
  • olja (att fritera i)

Tillbehör

  • 150 g fetaost, smulad
  • rucolasallad
  • 1 avokado, mosad
  • 4 skiva tomat

Gör så här

  1. Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen. 
  2. Skär 0,5 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar. Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek eller grilla rödbetsburgarna. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
TIPS!
läs mer
Halloumi och grön hoummusroll

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer