Grillad burgare med karamelliserad lök och krämig spetskålssallad
17 ingredienser
30 min
Hamburgaren som har allt - sötma, syrlighet och sälta. Grillad eller stekt burgare toppad med karamelliserad rödlök och en krämig spetskålssallad med ädelost.
Skala och riv moroten grovt och riv även spetskålen.
Blanda samman med majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, vitvinsvinäger och smula ner ädelosten. Smaka av med salt och peppar.
Karamelliserad rödlök
Skiva löken. Hetta upp smöret i en panna på hög värme.
Bryn löken tills den får lite färg. Slå ned värmen och låt löken mjukna ca 10 minuter. Salta och sockra.
Häll på vatten och låt det koka in tills att löken är mjuk och söt.
Burgare
Rosta bröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får en fin yta.
Forma färsen till biffar och stek på hög värme i en stekpanna eller lägg på grillen. Grilla ca 2 minuter per sida eller tills de fått färg och har önskad stekgrad. Salta och peppra.
Montera din hamburgare med den krämiga kålsalladen och karamelliserad rödlök.