Creamy chicken burger

Creamy chicken burger

17 ingredienser

30 min

Den här mumsiga burgaren går hem hos hela familjen. Krämig coleslaw, krispigt friterad kyckling och BBQ-sås.. Mums säger vi om den här riktigt goda burgaren!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato Burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 3 dl filmjölk
  • olja, till fritering

Coleslaw:

  • 4 dl kål, riven
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Servering

  • hel saltgurka, skivad
  • barbequesås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till coleslawn och ställ åt sidan.
  2. Vispa mjöl, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Häll upp filmjölken i en annan djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i först mjöl, sen doppa dom i filmjölk och sedan i mjölet igen.
  3. Hetta upp olja i en djup kastrull till 170 grader. Lägg i 2 filéer i kastrullen och fritera i ca 5-10 minuter. När kycklingen har fått fin färg låt svalna något på ett galler och fritera resterande kycklingfiléer. Salta kycklingen.
  4. Rosta brödet och bygg en riktigt god burgare med coleslaw, den friterade kycklingen, pickles och BBQ-sås.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Bistro tuna umami

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler smarriga recept här

Läs mer