Creamy chicken burger

Creamy chicken burger

3

17 ingredienser

30 min

Den här mumsiga burgaren går hem hos hela familjen. Krämig coleslaw, krispigt friterad kyckling och BBQ-sås.. Mums säger vi om den här riktigt goda burgaren!

läs mer
korvbrodsbagarn_brooklyn_surdeg_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Brooklyn Burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp Brooklyn burger buns
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 3 dl filmjölk
  • olja, till fritering

Coleslaw:

  • 4 dl kål, riven
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Servering

  • hel saltgurka, skivad
  • barbequesås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till coleslawn och ställ åt sidan.
  2. Vispa mjöl, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Häll upp filmjölken i en annan djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i först mjöl, sen doppa dom i filmjölk och sedan i mjölet igen.
  3. Hetta upp olja i en djup kastrull till 170 grader. Lägg i 2 filéer i kastrullen och fritera i ca 5-10 minuter. När kycklingen har fått fin färg låt svalna något på ett galler och fritera resterande kycklingfiléer. Salta kycklingen.
  4. Rosta brödet och bygg en riktigt god burgare med coleslaw, den friterade kycklingen, pickles och BBQ-sås.
TIPS!