Sött möter hett och rökigt i denna smashed burger. Den karamelliserade ananasen och den rökiga chipotlemajon passar perfekt med krämig avokado, krispig lök och rostat bröd.
Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn
Läs mer
Ingredienser
Chipotlemajonnäs
2 dl majonnäs
1 limefrukt, zesten + några droppar juice efter smak
2 msk chipotlepasta
salt, efter smak
Karamelliserad ananas
0,5 ananas
1,5 msk smör
0,5 tsk rökt paprikapulver
0,5 msk strösocker
Tillbehör
600 g högrevsfärs
salt
peppar
4 skivor cheddarost (het)
2 avokador
1 rödlök
färsk koriander
4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun
Gör så här
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till chipotlemajonnäsen.
Skiva ananasen i tjocka skivor. Skär ut mittenbiten som är lite träig. Stek ananasen i smör tills den fått fin färg på båda sidor. Blanda socker och paprikapulver, strö över ananasen när den börjar bli mjuk. Stek i några minuter till, tills sockret karamelliseras.
Dela färsen i 4 bitar och forma bollar. Stek bollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på en skiva ost på varje. Stek i ca 2 minuter till.
Rosta bröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får en fin yta.