Skala och stek vitlöksklyftorna i olja på medelhög värme tills de mjuknat och blivit svarta i färgen.
Lägg vitlöken i en mortel eller bunke och mosa med gaffel.
Tillsätt créme fraiche, lökpulver, salt och svartpeppar. Använd sax och klipp i gräslök.
Rör om och förvara såsen i kylen.
Lökringar
Skiva löken i ca 1cm breda skivor.
Blanda äggula, vetemjöl, ströbröd, vatten och salt till en jämn frityrsmet.
Lägg löken i frityrsmeten och rör runt så att alla delar täcks.
Värm upp frityrolja till 180 grader i en kastrull och var redo med tången.
Fritera några lökringar åt gången tills att de fått gyllene färg. Låt dem rinna av på ett galler.
Tips! Sila oljan när du är klar för att kunna återanvända.
Burgare
Stek insidan av hamburgerbröden i en stor stekpanna tills de fått lite yta. Lägg åt sidan.
Blanda färs med salt och svartpeppar. Forma till 4 jämnstora bollar och låt stå tills de är redo att stekas.
Stek bacon på medelhög värme några minuter tills de fått krispig yta. Låt dem rinna av på gallret med lökringarna.
Torka bort överflödigt fett i stekpannan och lägg i bollarna. Använd ett smashjärn eller köksspade för att platta till dem och stek i någon minut per sida tills de fått yta.
Lägg på ostskivorna när du vänder biffarna.
Servering
Under tiden som köttet steks kan du skiva tomaten i lagom tunna skivor samt plocka några blad av krispsallden.