Friterad getostburgare med honung och chilidressing
Friterad getostburgare med honung och chilidressing
16 ingredienser
30 min
En frasig, fräsch, het och otroooligt krämig burgare du bara måste prova! Frasig och salt friterad getost, söta honungsnötter och krämig chilidressing.
Ingredienser
- 4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun
- 1 gurka
- 1 bifftomat
- 1 rödlök
- 1 dl sötmandel
- 0,5 msk honung
Honung och chilidressing
- 2 dl crème fraîche
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk honung
Friterad getost
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk svartpeppar, malen
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 4 dl pankoströbröd
- 500 g getost (bred variant)
- 1 l frityrolja
Gör så här
- Skiva gurka, tomat och rödlök.
- Grovhacka mandel och rosta i torr panna tills de får lite yta. Blanda med lite honung.
Honung och chilidressing
- Blanda crème fraîche, sambal oelek och honung. Ställ in i kylen.
Friterad getost
- Preppa en tallrik med vetemjöl, svartpeppar och salt, en tallrik med knäckt ägg och en tallrik med pankoströbröd.
- Vänd getosten i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbröd.
- Fritera i kastrull tills de får en krispig och gyllene yta och lägg sedan åt sidan på en bit hushållspapper.
Burgare
- Rosta bröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får lite yta.
- Montera din burgare!
TIPS!