Halloumiburgare med tryffelmajo

Foto: Köket.se
Halloumiburgare med tryffelmajo
11 ingredienser
30 min
En umamisprängd burgare med picklad lök och frasig halloumi. Vegetariskt och hur gott som helst!
Ingredienser
- 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun
Picklad lök
- 1 rödlök
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 3 dl vatten
Toppings
- 2 förp halloumiost
- 2 dl matolja
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk tryffelolja
- 2 tomater
- 1 kruka krispsallad
Gör så här
- Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock.
- Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken. Låt svalna och ställ in i kylen.
- Skiva halloumiosten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fritera halloumiosten tills den är gyllene.
- Rosta bröden i torr stekpanna tills de fått fin yta.
- Blanda majonnäs och tryffelolja. Smaka av så att den smakar lagom mycket tryffel.
- Skiva tomat. Skölj och torka krispsallad. Montera burgaren.
Tips! Du vet väl att du kan köpa färdig picklad lök?
TIPS!