Kycklingfiléburgare med rostad majskräm, koriander och jalapeños

Kycklingfiléburgare med rostad majskräm, koriander och jalapeños

12 ingredienser

30 min

En snabblagad kycklingburgare med smarrig majskräm, het jalapeno och färsk koriander.

Ingredienser

  • 4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun

Majskräm

  • 1 burk majs
  • 1 vitlök (2 klyftor)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt

Kycklingburgare

  • 2 msk olivolja
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Servering

  • 2 jalapeños
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

Majskräm

  1. Låt majsen rinna av.
  2. Skala och skiva vitlöken.
  3. Stek majs i rapsolja på hög värme tills den fått lite färg.
  4. Tillsätt vitlök och stek ytterligare 2 minuter.
  5. Låt svalna och mixa sedan majsröran lite slarvigt med mixerstav.
  6. Tillsätt turkisk yoghurt och salt. Blanda och förvara i kyl.

Burgare

  1. Rosta bröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får lite yta. Lägg åt sidan.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  3. Tillsätt olja i samma stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på hög värme tills att de får en yta. Sänk till medelhög värme och stek ytterligare några minuter. Dubbelkolla att kycklingen är klar genom att skära ett snitt genom den tjockaste delen.
  4. Skiva jalapeños tunt.
  5. Montera din burgare, glöm inte en koriandern!
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn grillad burgare med ädelost och spetskål

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare

Läs mer