Smash högrevsburgare med tryffelmajo

Smash högrevsburgare med tryffelmajo

7

15 ingredienser

20 min

Här har vi kanske världens godaste hamburgare. Superenkel att göra, och fylld med massor av smak. 

läs mer
korvbrodsbagarn_potato_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp Potato burger bun
  • 750 g högrevsfärs (20%)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 8 skivor ost

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar, skivad
  • smör, till stekning
  • 1 msk strösocker
  • salt

Tryffelmajo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk tryffelolja
  • 3 krm vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tryffelmajon och ställ åt sidan.
  2. Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till.
  3. Dela färsen i 8 bitar och gör försiktigt 8 bollar. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.
  4. Stek bollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på en skiva ost på varje. Stek i ca 2 minuter till.
  5. Rosta bröden. Bre tryffelmajo på båda bröden och lägg därefter 2 burgare på botten. Toppa med den karamelliserade löken och brödlocket. Mums!
TIPS!
läs mer
Crunchy chicken

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer