Smash högrevsburgare med tryffelmajo

Smash högrevsburgare med tryffelmajo

15 ingredienser

20 min

Här har vi kanske världens godaste hamburgare. Superenkel att göra, och fylld med massor av smak.

läs mer
korvbrodsbagarn_potato_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • 750 g högrevsfärs (20%)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 8 skivor ost

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar, skivad
  • smör, till stekning
  • 1 msk strösocker
  • salt

Tryffelmajo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk tryffelolja
  • 3 krm vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tryffelmajon och ställ åt sidan.
  2. Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till.
  3. Dela färsen i 8 bitar och gör försiktigt 8 bollar. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.
  4. Stek bollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på en skiva ost på varje. Stek i ca 2 minuter till.
  5. Rosta bröden. Bre tryffelmajo på båda bröden och lägg därefter 2 burgare på botten. Toppa med den karamelliserade löken och brödlocket. Mums!
TIPS!
läs mer
Crunchy chicken

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer