Reuben burger

Korvbrödsbagarn Reuben burger
Foto: Köket.se

Reuben burger

15 ingredienser

30 min

En Reuben sandwich som hamburgare! Saftig högrevsburgare, krispig surkål, comté och thousand island-dressing. En helt perfekt burgare om du frågar oss!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn frisco hamburgerbröd 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Frisco hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Frisco hamburgerbröd
  • 600 g högrevsfärs
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 100 g comteost
  • 2 dl surkål

Thousand islanddressing

  • 5 cornichons
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk ketchup

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Finhacka cornichons och schalottenlök. Blanda samman med resten av ingredienserna.
  2. Rosta bröden i torr stekpanna.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Dela färsen i 4 bitar och forma till bollar.
  4. Stek köttfärsbollarna på hög värme, max två burgare i samma panna. Pressa ner färsen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar få bra färg. Salta och peppra. Vänd på burgarna och salta och peppra även den sidan. Lägg på en ordentlig skiva ost på varje burgare och stek i ca 2 minuter till.
  5. Montera burgarna med hamburgare, dressing och surkål. Fäst en cornichons på toppen av brödet med ett grillspett om du önskar.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn grillad burgare med ädelost och spetskål

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept.

Läs mer