Umami burger

Umami burger

0

6 steg att laga

15 ingredienser

20 m

Det är inte konstigt att den här burgaren vann första pris vid ett stort Burger Battle i London – den är oerhört aromatisk och god.

korvbrodsbagarn_brooklyn_surdeg_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Brooklyn burger bun från Korvbrödsbagarn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 Brooklyn burger buns

Högrevsburgare

  • 700 g högrev, grovmald (gärna med ca 20% fetthalt)
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt

Tryffelmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 krm vit tryffelolja
  • salt
  • peppar

Picklad rödlök

  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 80 g svamp, skivad (shiitake eller champinjon)
  • 4 skiva cheddarost, lagrad
  • 50 g romansallad, strimlad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till den picklade rödlöken och ställ åt sidan.
  2. Rör ihop tryffelmajonnäsen och ställ kallt.
  3. Forma 4 burgare à 175 gram.
  4. Stek svampen och krydda med lite salt och peppar.
  5. Stek burgarna i samma panna och lägg på osten på den färdigstekta sidan efter att du vänt. Låt steka klart på medelhög värme tills att de är genomstekta.
  6. Rosta bröden och montera ihop burgaren med alla tillbehör.
TIPS!
läs mer
Vegetarisk portabelloburgare

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer