Crunchy chicken

Crunchy chicken

8

13 ingredienser

20 m

Krispig kycklingburgare i varma Potato burger buns med krämig coleslaw blir en riktigt god rätt att servera till middag!

läs mer
korvbrodsbagarn_potato_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 4 Potato burger bun

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • pankoströbröd
  • olja (att fritera i)

Coleslaw

  • 150 g rödkål, riven
  • 150 g savoykål, riven
  • 2 salladslökar, skuren i tunna slantar
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl turkisk yoghurt

Tillbehör

  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Vänd kycklinglårfiléerna i vetemjöl, ägg och till sist panko.
  2. Hetta upp olja i en kastrull till ca 170 grader. Lägg i några filéer åt gången och fritera i ca 5 minuter. Håll koll på värmen så att den inte går under 150 grader, eller blir för het så att det bränns. Ta upp kycklingen och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda ingredienserna till coleslawn.
  4. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
TIPS!
läs mer
Vegetarisk portabelloburgare

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer