Vegetarisk portabelloburgare

Vegetarisk portabelloburgare

0

6 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Portabello har en mustig arom och köttig konsistens vilket gör den perfekt för grillen eller att ugnssteka. Här serveras den som en underbar vegetarisk burgare där parmesan och tryffeloljan ger en touch av umami.

korvbrodsbagarn_brooklyn_surdeg_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Brooklyn burger buns från Korvbrödsbagarn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 Brooklyn burger buns
  • 4 portabellosvampar (stora)
  • 0,5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl mascarpone
  • 60 g parmesanost
  • 125 g mozzarellaost
  • salt
  • peppar
  • 50 g rucolasallad

Friterad saltgurka

  • 4 saltgurkor, skurna i sneda skivor
  • frityrmix, färdig
  • rapsolja (eller solrosolja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda soltorkade tomater och mascarponeost till en röra, smaksätt eventuellt med lite salt och peppar.
  3. Stek eller grilla portabellon så att vätskan försvinner. Lägg över svamparna i en ugnsform, riv parmesan och mozzarella ovanpå och gratinera i ugn i ca 4 minuter så att osten smälter.
  4. Doppa saltgurkan i frityrmix och hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera saltgurkorna lätt och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Grilla eller rosta bröden.
  6. Bygg ihop din burgare med alla ingredienser.
TIPS!
läs mer
ny_header_korvbrodsbagaren

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer