Vegetarisk portabelloburgare

Vegetarisk portabelloburgare

12 ingredienser

30 m

Portabello har en mustig arom och köttig konsistens vilket gör den perfekt för grillen eller att ugnssteka. Här serveras den som en underbar vegetarisk burgare där parmesan och tryffeloljan ger en touch av umami.

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Brooklyn burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • 4 portabellosvampar (stora)
  • 0,5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl mascarpone
  • 60 g parmesanost
  • 125 g mozzarellaost
  • salt
  • peppar
  • 50 g rucolasallad

Friterad saltgurka

  • 4 saltgurkor, skurna i sneda skivor
  • frityrmix, färdig
  • rapsolja (eller solrosolja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda soltorkade tomater och mascarponeost till en röra, smaksätt eventuellt med lite salt och peppar.
  3. Stek eller grilla portabellon så att vätskan försvinner. Lägg över svamparna i en ugnsform, riv parmesan och mozzarella ovanpå och gratinera i ugn i ca 4 minuter så att osten smälter.
  4. Doppa saltgurkan i frityrmix och hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera saltgurkorna lätt och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Grilla eller rosta bröden.
  6. Bygg ihop din burgare med alla ingredienser.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
ny_header_korvbrodsbagaren

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer