Korvbrödsbagarn Smashed högrevsburgare med double cheese och chilimajoKorvbrodsbagarn logo svg

Cheeses! 5 grymma ostar på hamburgaren

Härligt smält cheddar, krämig färskost eller friterad getost - en riktigt ostig och maffig burgare tackar man inte nej till! Här är 5 grymt goda recept och tips!

1. Cheddar

Cheddar är inte bara världens mest imiterade ost utan även den vanligaste burgarosten. Den är smakrik, smälter fint på biffarna och gifter sig med nästintill alla tillbehör och övriga ostar. Vare sig du väljer en mild, smaksatt med chili eller lagrad variant så kommer du att bli nöjd med resultatet.

Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun Tips! Testa nyheten Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn. Perfekt till lite större, saftiga och snygga burgare! Härligt soft konsistens, fint gräddad, glazed yta och toppad svarta och vita sesamfrön.

Prova vårt grymt goda recept på smashed ost- och baconburgare med frasiga lökringar

2. Getost

Getost passar till så mycket men har du någonsin testat att ha det på burgaren? Panera osten i panko och fritera för en härligt krispig yta och krämig insida. Till det passar Korvbrödsbagarns Potato burger buns och söta och fräscha tillbehör såsom gurka, lök, krispsallad och skivat päron. Toppa gärna med nötter och ringla över honung,

Prova vårt grymt goda recept på friterad getostburgare med honung och chilidressing

3. Färskost

Att använda sig av färskost på burgaren är ännu inte helt vanligt men det vill vi råda bot på för det är magiskt gott. Osten är krämig och skapar en perfekt balans ihop med syrlig lök och het jalapeno. Vill man så går det att använda den istället för dressing eller varför inte ihop med ytterligare ostar? More is more!

Korvbrödsbagarn Potato burger bun Tips! Testa Potato burger bun från Korvbrödsbagarn. Potatisen gör brödet helt otroligt poröst och saftigt, perfekt till just ostiga burgare, högrevsfärs och krämiga dressingar!

Prova vårt grymt goda recept på smashed högrevsburgare med double cheese och chilimajo

4. Ädelost

Ädelost är lite av en vattendelare men genom att anpassa mängd och tillbehör så kan detta bli en burgare för både stora, små och skeptiska. Oavsett om du väljer en variant som är mild och krämig eller smulig och kraftig så funkar den bra till söta och fräscha tillbehör så som karamelliserad lök, skivat äpple och rivna rotfrukter.

Prova vårt grymt goda recept på grillad burgare med karamelliserad lök med krämig spetskålssallad och ädelost

5. Halloumi

Att detta är ett självklart vegetariskt alternativ är inte konstigt. Halloumi har ett bra tuggmotstånd och smälter inte vilket gör den till en perfekt biff. Osten går bra att grilla helt som den är, riva och blanda ut till vegobiffar eller varför inte fritera? Den tydliga sältan passar bra med söta och syrliga tillbehör såsom avokado, soltorkade tomater, coleslaw och picklad lök. Addera gärna lite hetta i dressingen så har du en fulländad burgare.

Prova vårt grymt goda recept på panerad halloumiburgare med avokado och chilimajo

För fler tips på hur du matchar bröd med burgare - spana in Korvbrödsbagarns smarta brödguide!