Panerad halloumiburgare med avokado och chilimajo
Panerad halloumiburgare med avokado och chilimajo
17 ingredienser
30 min
Pankopanerad halloumi, het chilimajo, skivad rödlök, tomat, krispsallad och avokado - en perfekt frasig och fräsch vegoburgare med lite hetta!
Ingredienser
- Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun
- 1 tomat
- 1 rödlök
- 2 avokador
- 1 kruka krispsallad
Chilimajo
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1,5 tsk sambal oelek
- 2 krm salt
- 1 dl rapsolja
Panerad halloumi
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk svartpeppar, malen
- 1 ägg
- 4 dl pankoströbröd
- 400 g halloumiost
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Skiva tomat, rödlök och avokado och plocka några blad av krispsalladen.
Chilimajo
- Blanda äggula, dijonsenap, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i en bunke.
- Tillsätt rapsoljan droppvis och vispa till en krämig konsistens. Ställ in i kylen så länge.
Panerad halloumi
- Preppa en tallrik med vetemjöl och svartpeppar, en tallrik med knäckt ägg och en tallrik med pankoströbröd.
- Dela halloumin på bredden så du har fyra lika stora skivor.
- Vänd skivorna i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbröd.
- Stek dessa i rapsolja tills de får en krispig gyllene yta och lägg sedan åt sidan på en bit hushållspapper.
Servering
- Torka av pannan och rosta bröden med insidan neråt tills de fått lite färg.
- Montera din burgare!
TIPS!