Panerad halloumiburgare med avokado och chilimajo

Panerad halloumiburgare med avokado och chilimajo

17 ingredienser

30 min

Pankopanerad halloumi, het chilimajo, skivad rödlök, tomat, krispsallad och avokado - en perfekt frasig och fräsch vegoburgare med lite hetta!

Ingredienser

portioner
  • Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 kruka krispsallad

Chilimajo

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 dl rapsolja

Panerad halloumi

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk svartpeppar, malen
  • 1 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 400 g halloumiost
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skiva tomat, rödlök och avokado och plocka några blad av krispsalladen.

Chilimajo

  1. Blanda äggula, dijonsenap, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i en bunke.
  2. Tillsätt rapsoljan droppvis och vispa till en krämig konsistens. Ställ in i kylen så länge.

Panerad halloumi

  1. Preppa en tallrik med vetemjöl och svartpeppar, en tallrik med knäckt ägg och en tallrik med pankoströbröd.
  2. Dela halloumin på bredden så du har fyra lika stora skivor.
  3. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbröd.
  4. Stek dessa i rapsolja tills de får en krispig gyllene yta och lägg sedan åt sidan på en bit hushållspapper.

Servering

  1. Torka av pannan och rosta bröden med insidan neråt tills de fått lite färg.
  2. Montera din burgare!
TIPS!