Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

1

8 steg att laga

15 ingredienser

20 m

Här har vi en klassisk burgare där de rostade körsbärstomaterna bidrar med premiumkänsla och ljuvlig sötma. Chilimajonnäsen förstärker burgarens smak ytterligare och är pricken över i!

korvbrodsbagarn_brooklyn_surdeg_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Brooklyn burger buns från Korvbrödsbagarn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 Brooklyn burger buns

Högrevsburgare

  • 700 g högrev, grovmald och gärna 20% fetthalt
  • svartpeppar, nymald
  • flingsalt

Chilimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås

Rostade körsbärstomaterna

  • 15-20 körsbärstomater
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 0,5 rödlök, skivad
  • 50 g isbergssallad, strimlad
  • 4 skiva cheddarost (lagrad)
  • olivolja

Servering

  • blandade rotfrukter, rostade
  • saltgurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop majonnäs och chilisås till chilimajonnäsen, ställ svalt.
  3. Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform, ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar. Rosta tomaterna ca 5–7 minuter.
  4. Forma 4 burgare à 175 g av färsen och ställ svalt.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek löken i olivolja tills den blivit mjuk och lite gyllene. Lägg över på en liten tallrik.
  6. Stek burgarna i samma panna som löken. Lägg ost på den färdigstekta sidan efter att du vänt och stek klart burgarna på medelhög värme.
  7. Rosta bröden och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
  8. Servering
    Ungsrostade rotfrukter och potatis passar utmärkt till, gärna med lite extra chilimajonnäs vid sidan av och saltgurka.
TIPS!
läs mer
umami burger korvbrödsbagaren

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer