Crunchy taco burger

Foto: Köket.se
Crunchy taco burger
17 ingredienser
20 min + 4 timmar för pulled pork
Tacos möter hamburgare i denna crunchyga fredagsrätt! Med heta jalapeños, syrligt picklad lök och mexiko-inspirerad pulled pork blir detta garanterat en ny favorit!
Ingredienser
Pulled pork
- 500 g fläskkarré benfri
- 1 gul lök
- 1 vitlök, 2 klyftor
- 1 dl ketchup
- 1 msk chipotlepasta
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk salt
Picklad lök & jalapeños
- 1 rödlök
- 3 jalapeños
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 3 dl vatten
Toppings
- 50 g nachochips
- 1 kruka färsk koriander
- 2 dl crème fraîche
- 4 Korvbrödsbagarn Frisco hamburgerbröd
Gör så här
Pulled pork
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg köttet i en ugnssäker form.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Blanda ketchup, chipotlepasta och alla kryddor och gnid in i köttet. Strö över löken och häll i vattnet i formen. Täck formen med lock eller aluminiumfolie.
- Tillaga i mitten av ugnen cirka 4 timmar. Riv isär köttet med hjälp utav en gaffel och blanda samman med såsen.
Picklad lök & jalapeño
- Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock.
- Skiva jalapeñon i ringar. Lägg i en liten skål.
- Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken och jalapeñon. Låt svalna och ställ in i kylen.
Burgare
- Rosta hamburgerbröden i en torr panna tills de fått frasig yta.
- Montera burgaren med nachochips, koriander, pulled pork, crème fraîche, picklad lök, picklad jalapeño och friscobröd.
Tips! Du vet väll att du kan köpa färdig pulled pork i butik?
TIPS!