Halloumi Bistro

Halloumi Bistro

1

5 steg att laga

14 ingredienser

40 m

En riktigt lyxig burgare med halloumi, syrade polkabetor, getostdressing och varma Bistro Brioche hamburger buns.

korvbrodsbagarn_bistro_burger_bun

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Bistro Brioche hamburger buns från Korvbrödsbagarn.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 Bistro Brioche hamburger buns
  • 8 skiva halloumiost
  • 4 blad grönkål
  • rapsolja (att steka i)

Syrade polkabetor

  • 3 polkabetor (ca 200 g)
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Getostdressing

  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 50 g chèvreost (getost)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Gör så här

  1. Skala polkabetorna och skiva dem med en osthyvel.
  2. Blanda ättika, socker, salt och vatten i en kastrull, koka upp och lägg ner betorna i blandningen. Låt dra minst 30 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Stek halloumiosten i olja tills den fått fin färg.
  5. Rosta bröden och lägg på grönkål, halloumi, polkabetor, dressing, halloumi, polkabetor och lite mer dressing. Sätt på locket och servera!
TIPS!
läs mer
Korv med surkål

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer