I säsong: oktober

I oktober är kantarellerna, melonen och dadlarna som bäst, och det finns också gott om olika rotfrukter och äpplen att njuta av!

I oktober finns det gott om:
Apelsin
Avokado
Blekselleri
Blomkål
Broccoli
Brysselkål
Citron
Clementin
Dadlar
Dill
Fikon
Gräslök
Grönkål
Gullök
Gurka
Jordärtsskocka
Kantareller
Kålrot
Körsbär
Melon
Morötter
Nypon
Palsternacka
Persilja
Plommon
Pumpa
Purjolök
Potatis
Päron
Rättika
Rödbeta
Rödlök
Rödkål
Sallad
Salladskål
Savoykål
Spetskål
Zucchini
Tomat
Vindruvor
Vitkål
Äpple

I säsong kommande månader

  • Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

    I säsong: november

    I november är fikon, mango, svartrötter och satsumas som allra bäst. Det finns dessutom gott om savojkål, kålrabbi, vitkål, sharonfrukt, morötter, pumpa, purjolök, blomkål, brysselkål, dadlar, jordärtskocka, kålrot och kastanjer.
  • Citrussallad med granatäpple och persilja

    I säsong: december

    Att äta frukt och grönt som är i säsong är bra både för smaken, för miljön och för plånboken. Här hittar du tips på guldkornen i december.
  • I säsong: januari

    I säsong: januari

    Frossa i nyttiga rotfrukter under vintern - miljövänligt, prispressat och väldigt gott! Här hittar du recept och tips på mat i säsong.

Apelsin

Avokado

Blomkål

Broccoli

Brysselkål

Citron

Clementin

Dadlar

Fikon

Grönkål

Gurka

Kantareller

Melon

Morötter

Nypon

Palsternacka

Plommon

Pumpa

Purjolök

Päron

Rödbetor

Tomat

Vinduvor

Äpple