Lingonkaka i långpanna

Lingonkaka i långpanna
Foto: TV4
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Lingonkaka i långpanna

2

11 ingredienser

1 h

Camilla bjuder på en riktigt fluffig och saftig mandelkaka som bakas enkelt i långpanna. Kakan toppas med syrliga lingon som gifter sig perfekt till den söta kakan. Du bara måste testa!

Ingredienser

portioner12
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa, finriven
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl lingon
  • 2 dl mandelspån
  • florsocker (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30x40 cm med bakplåtspapper. 

  2. Vispa smör och strösocker krämig i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. Riv ner mandelmassa och och häll i grädde. Rör om till en jämn smet. 

  3. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. 

  4. Häll upp smeten i långpannan och strö lingonen och mandelflarnen över kakan. 

  5. Grädda kakan i mitten i ca 40-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och mandelflarnen fått lite färg. 

  6. Servera varm med en klick vaniljkräm eller förvara i kylskåpet.