Lingonkaka i långpanna
Lingonkaka i långpanna
11 ingredienser
1 h
Camilla bjuder på en riktigt fluffig och saftig mandelkaka som bakas enkelt i långpanna. Kakan toppas med syrliga lingon som gifter sig perfekt till den söta kakan. Du bara måste testa!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 250 g smör, rumstempererat
- 3 dl strösocker
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mandelmassa, finriven
- 5,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 dl lingon
- 2 dl mandelspån
- florsocker (till garnering)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30x40 cm med bakplåtspapper.
- Vispa smör och strösocker krämig i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. Riv ner mandelmassa och och häll i grädde. Rör om till en jämn smet.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Häll upp smeten i långpannan och strö lingonen och mandelflarnen över kakan.
- Grädda kakan i mitten i ca 40-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och mandelflarnen fått lite färg.
- Servera varm med en klick vaniljkräm eller förvara i kylskåpet.