Aubergine parm - gratäng med aubergine och tomat
Aubergine parm - gratäng med aubergine och tomat
17 ingredienser
45 min
Siris variant på chicken parm, panerad kyckling byts mot panerade skivor av aubergine och gratineras i ugn med tomatsås och parmesan. Servera tillsammans med en enkel sallad på rucola.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 aubergines
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade
- 3 dl pankoströbröd
- 2 burkar hela konserverade tomater
- 3 msk olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- 4 klyftor vitlök
- 2 mozzarellaostar
- parmesanost
- rapsolja, till stekning
- salt
Till servering
- 65 g rucolasallad
- 1 citron
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär auberginen i tjocka skivor. Skala och skiva vitlök tunt och stek den mjuk i olivolja.
- Hacka stjälkarna och hälften av bladen på basilikan och tillsätt till stekpannan. Häll på tomaterna och låt det koka i ca 10 minuter.
- Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i separata djupa tallrikar.
- Torka av aubergineskivorna och doppa dem sedan i ordningen mjöl, ägg och panko.
- Värm generöst med olja i en stekpanna. Stek auberginen gyllene på båda sidor.
- Skär mozzarellan i skivor.
- Bottna en ugnsform med hälften av tomatsåsen och lägg på aubergine, toppa med resten av tomatsåsen och därefter mozzarella och riven parmesan.
- Baka i ugnen tills allt har fått fin färg, ca 15 minuter.
- Dressa rucola med olivolja, citronsaft, citronzest och salt!
- Ta ut formen och strö över resten av basilikan och servera med salladen.