• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

4 steg att laga

9 ingredienser

35 m

Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm och älvdalsrom blir en lyxig förrätt att starta middagen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12 frysta pilgrimsmusslor
  • 500 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • örtsalt, efter smak
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • flingsalt
  • 50 g älvdalsrom

Gör så här

  1. Tina pilgrimsmusslorna.
  2. Koka jordärtskockor tills de är mjuka. Spar någon matsked av spadet och mixa med stor klick smör samt grädde, örtsalt och svartpeppar.
  3. Snabbhalstra pilgrimsmusslorna i smör och krydda med flingsalt samt svartpeppar.
  4. Servera med älvdalsrom.