Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

Foto: Tv4
Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm
9 ingredienser
35 m
Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm och älvdalsrom blir en lyxig förrätt att starta middagen med.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 12 frysta pilgrimsmusslor
- 500 g jordärtskocka
- 50 g smör
- 1 dl grädde
- örtsalt, efter smak
- svartpeppar
- smör, till stekning
- flingsalt
- 50 g älvdalsrom
Gör så här
- Tina pilgrimsmusslorna.
- Koka jordärtskockor tills de är mjuka. Spar någon matsked av spadet och mixa med stor klick smör samt grädde, örtsalt och svartpeppar.
- Snabbhalstra pilgrimsmusslorna i smör och krydda med flingsalt samt svartpeppar.
- Servera med älvdalsrom.