Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

7 röster
35 m
4

Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm och älvdalsrom blir en lyxig förrätt att starta middagen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 frysta pilgrimsmusslor
  • 500 g jordärtskockor
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • örtsalt, efter smak
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • flingsalt
  • 50 g älvdalsrom
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tina pilgrimsmusslorna.
  2. Koka jordärtskockor tills de är mjuka. Spar någon matsked av spadet och mixa med stor klick smör samt grädde, örtsalt och svartpeppar.
  3. Snabbhalstra pilgrimsmusslorna i smör och krydda med flingsalt samt svartpeppar.
  4. Servera med älvdalsrom.

Laddar fler recept...