Krämig salsicciapasta med saffran och fänkål

Från Sverige Krämig salsicciapasta med saffran och fänkål
Foto: Köket.se

Krämig salsicciapasta med saffran och fänkål

13 ingredienser

30 min

Den här krämiga pastan är svårslagen! Brynt salsicciafärs, fänkål, saffran, grädde och svensk pasta. En underbar och lättlagad bjudrätt till helgmiddag. Eller varför inte som en extra lyxig vardagsmiddag.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta (Från Sverige)
  • 2 schalottenlökar (Från Sverige)
  • 1 klyfta vitlök (Från Sverige)
  • 1 fänkål (Från Sverige)
  • 300 g salsicciafärs (Från Sverige)
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde (Från Sverige)
  • 0,5 g saffran
  • 2-3 kvistar färsk timjan (Från Sverige)
  • smör, att steka i (Från Sverige)
  • salt
  • svartpeppar
  • 30 g rucolasallad (Från Sverige)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla fänkålen. Fräs försiktigt lök och fänkål i en stekpanna, tills det är mjukt och glansigt utan att ta färg. Lägg över i en skål.
  3. Lägg ner i salsicciafärsen i pannan och bryn den så den fåt en fin yta. Lägg då tillbaka lök och fänkål i pannan. Slå över vin och låt koka upp.
  4. Tillsätt grädde, saffran och några kvistar färsk timjan. Låt koka ihop några minuter till en krämig sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanda såsen med pastan, lägg upp på tallrikar och toppa med lite rucolasallad.
TIPS!
Korv i stora lass - topplistan
svenskmärkning korv i panna

Korv i stora lass - topplistan

5 saker du inte visste om svenskarna och korv

Läs mer