• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Korv stroganoff med pepparrot

Korv stroganoff med pepparrot
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Korv stroganoff med pepparrot

5 steg att laga

18 ingredienser

30 min

Toms lite lyxigare variant av favoriten korv stroganoff. I stället för ris till blir det bulgur med fräst lök och själva stroganoffen får sting från färsk pepparrot. 

Ingredienser

4 portioner

Korv stroganoff

  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Bulgur

  • 2 rödlökar (små)
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • 4 klyfta citron
  • dillvippa

Gör så här

  1. Bulgur
    Skala och skär löken i grova klyftor. Plocka bort det yttersta lagret på klyftorna och fräs dem i olivolja.
  2. Tillsätt bulgur och vatten. Låt koka upp och lägg på ett lock, sänk värmen. Låt småkoka tills vätskan kokat bort och bulguren är mjuk. Smaka av med salt.
  3. Korv stroganoff
    Strimla korven. Skala och hacka löken. Bryn korven i smöret. Tillsätt löken mot slutet.
  4. Fräs med tomatpuré och tillsätt grädde och mjölk. Låt koka ihop och smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering.
  5. Servera korv stroganoffen med bulgur och citronklyftor.