Korv stroganoff med pepparrot

koket.se
Korv stroganoff med pepparrot
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Korv stroganoff med pepparrot

18 ingredienser

30 min

Toms lite lyxigare variant av favoriten korv stroganoff. I stället för ris till blir det bulgur med fräst lök och själva stroganoffen får sting från färsk pepparrot.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Korv stroganoff

  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Bulgur

  • 2 rödlökar (små)
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • 4 klyftor citron
  • dillvippa

Gör så här

Bulgur

  1. Skala och skär löken i grova klyftor. Plocka bort det yttersta lagret på klyftorna och fräs dem i olivolja.
  2. Tillsätt bulgur och vatten. Låt koka upp och lägg på ett lock, sänk värmen. Låt småkoka tills vätskan kokat bort och bulguren är mjuk. Smaka av med salt.

Korv stroganoff

  1. Strimla korven. Skala och hacka löken. Bryn korven i smöret. Tillsätt löken mot slutet.
  2. Fräs med tomatpuré och tillsätt grädde och mjölk. Låt koka ihop och smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering.
  3. Servera korv stroganoffen med bulgur och citronklyftor.