Lättlagade rödbetsbiffar med morötter

8 röster
30 m
4-6
30 m
4-6

Du behöver

  • 300 g rödbetor
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • smör eller olja, till stekning
  • salladsblad

Gör så här

  1. Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet.
  2. Finhacka löken och stek den tills den får färg.
  3. Blanda sedan alla ingredienser förutom salladsblad i en bunke. Låt seten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd.
  4. Forma till små biffar och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida. Låt biffarna svalna och lägg upp tillsammans med salladen.
29 april 2018

Fler goda recept