Auberginesallad med yoghurt
Auberginesallad med yoghurt
14 ingredienser
1 h
Auberginesallad med smaksatt yoghurt är både friskt och fräscht som tillbehör till middagen. Eller varför inte servera rätten som en härlig förrätt?
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 4 msk olivolja (lite extra för att ringla över)
- 2 aubergines, skurna i 1 cm ringar (stora)
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 citron, saften
- 100 g tahinipasta
- 80 ml vatten
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 250 g grekisk yoghurt
- 15 g pinjenötter, rostade
- 1 tsk torkad mynta
- 1 tsk peppar
- färska myntablad, grovt rivna (en liten näve)
- havssalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ringla lite olja på en ugnsplåt och gnid in det ordentligt så att auberginerna inte ska fastna.
- Placera auberginerna på plåten. Salta rikligt och toppa med paprikapulver samt spiskummin.
- Rosta auberginerna i 25–30 minuter. Vänd dem efter halva tiden och fortsätt rosta tills de är mjuka.
- När auberginerna är klara så pressa över saften från en halv citron.
- Vispa under tiden tahinipasta med vatten, vitlök, resterande citronsaft och en nypa salt till en slät kräm.
- Lägg upp yoghurten på ett serveringsfat. Toppa med auberginerna och ringla över tahinisåsen.
- Strö över pinjenötter, torkad mynta, peppar och myntablad.
- Servera omedelbart.