Kronärtskockskräm
Kronärtskockskräm
9 ingredienser
15 min
Krämig, enkel och magiskt god. Så beskriver vi bäst Catarina Königs kronärtskockskräm. Perfekt att servera på bröd eller crostinis till fördrinken!
Ingredienser
- 290 g kronärtskocka, marinerade i olja
- 100 g färskost
- 1 klyfta vitlök, riven
- salt
- svartpeppar, nymalen
- baguette, i skivor (surdeg)
- olivolja (med citronarom)
Dekoration
- olivolja
- basilika (eller krasse eller annan färsk ört)
Gör så här
- Sila bort oljan från kronärtskockorna och lägg i en skål.
- Mixa med stavmixern till en kräm.
- Blanda i färskost, vitlök och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Skär 1 cm sneda skivor av surdegsbaguetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla citronolivolja på brödet och låt rosta i ugnen tills gyllene ca 8 min. (Hittar man ingen olivolja med citron kan man riva i citronskal i oljan och pensla sedan på bröden.)
- Skeda eller spritsa på kronärtskockskrämen på det rostade surdegsbrödet strax före servering, ringla lite olivolja över och toppa med någon trevlig ört som basilika, krasse eller annat fint! Eller servera som på bilden, så var och en får ta så mycket de önskar.