Snabb och krämig lövbiffspasta

Från Sverige Snabb och krämig lövbiffspasta
Foto: Köket.se

Snabb och krämig lövbiffspasta

13 ingredienser

30 min

Krämig pasta med lövbiff - en familjefavorit som funkar lika bra till vardagsmiddag som till helgmiddag. Enkelt, snabbt och riktigt gott.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine (Från Sverige)
  • 400 g lövbiff (Från Sverige)
  • 250 g skogschampinjoner (Från Sverige)
  • 1 purjolök (Från Sverige)
  • 2 klyftor vitlök (Från Sverige)
  • smör, till stekning (Från Sverige)
  • 2 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 3 dl matlagningsgrädde (Från Sverige)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk färsk timjan (Från Sverige)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär svampen i klyftor och skiva purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fräs svampen i en stekpanna tills vätskats ur och vattnet kokat bort. Tillsätt då smör och purjolök och fräs tills det fått lite färg. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.
  5. Slå över crème fraiche, grädde och fond, låt koka upp. Tillsätt hackad timjan, dijonsenap, salt, peppar och låt stå på svag värme.
  6. Hetta upp en till stekpanna med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen och stek på hög värme snabbt, i omgångar, så köttet får en brynt yta. Blanda ner lövbiffen i såsen och låt puttra upp.
  7. Blanda såsen med pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa mer timjan.

Märket Kött från Sverige gör det enkelt att välja svenskt kött.

TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Svensk pasta carbonara

Svensk mat – vad är det egentligen?

Svaret är enkelt: Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas.

Läs mer