Len och krämig pumpasoppa
Len och krämig pumpasoppa
10 ingredienser
Servera den här lena soppan som en värmande förrätt. För att få konsistensen slät och fin behöver du en mixer eller matberedare.
Toppa med krutonger, färska örter, eller rostade pumpakärnor och en klick crème fraiche.
Ingredienser
- 1,2 kg pumpa
- 2 gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- 1 msk smör
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 dl crème fraîche
- 2 limefrukter, rivet skal och saft
- 2 tsk sambal oelek
Topping:
- krutonger
- färska örter
Gör så här
- Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
- Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
- Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med krutonger och färska örter.