Pumpasoppa

93 röster
4
Pumpasoppa
Foto: TV4

Servera den här lena soppan som en värmande förrätt. För att få konsistensen slät och fin behöver du en mixer eller matberedare.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1,2 kg pumpa
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 lime (rivet skal och saft)
  • 2 tsk sambal oelek

Till dekoration:

  • 4 strimlade gula och röda morötter
  • 4 zucchiniblommor
  • finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
  2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
  3. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med morötter, zucchiniblomma och gräslök.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept