I säsong: januari

Frossa i nyttiga rotfrukter under vintern - miljövänligt, prispressat och väldigt gott! Här hittar du recept och tips på mat i säsong.

Under januari finns det gott om svenskodlade rotfrukter och råvaror:
Brysselkål
Grönkål
Jordärtskocka
Kålrot
Lök
Morötter
Palsternacka
Potatis
Rotselleri
Rättika
Rödbetor
Rödkål
Vitkål
Äpple

Följande är i säsong i södra Europa och importeras till Sverige under vintern:
Apelsin
Clementiner
Citron
Grapefrukt
Sharonfrukt

Tips! Köp frysta bär och torkad frukt när det inte finns så stort utbud av färska varianter.

I säsong kommande månader

  • Äppelkaka i långpanna

    I säsong: februari

    Under februari ska du passa på att äta kål, rotfrukter, vinteräpplen och blodapelsin. Här får du recept och tips.
  • Morotskaka

    I säsong: mars

    I mars kommer det nästan inga nya frukter och grönsaker, men det finns en massa goda saker i grönsaksdisken ändå!
  • Sparrispaj med nässelricotta

    I säsong: april

    Till säsongens grönsaker i april hör bland annat avokado, granatäpple, nässlor, maskros, paprika och rödbeta.

Apelsin

Brysselkål och savojkål

Clementin

Grönkål

Jordärtskocka

Kiwi

Morötter

Rotselleri

Rödbetor

Sharonfrukt

Äpple