• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

I säsong: januari

Frossa i nyttiga rotfrukter under vintern - miljövänligt, prispressat och väldigt gott! Här hittar du recept och tips på mat i säsong.

Under januari finns det gott om svenskodlade rotfrukter och råvaror:
Brysselkål
Grönkål
Jordärtskocka
Kålrot
Lök
Morötter
Palsternacka
Potatis
Rotselleri
Rättika
Rödbetor
Rödkål
Vitkål
Äpple

Följande är i säsong i södra Europa och importeras till Sverige under vintern:
Apelsin
Clementiner
Citron
Grapefrukt
Sharonfrukt

Tips! Köp frysta bär och torkad frukt när det inte finns så stort utbud av färska varianter.

Apelsin

Brysselkål och savojkål

Clementin

Grönkål

Jordärtskocka

Kiwi

Morötter

Rotselleri

Rödbetor

Sharonfrukt

Äpple