Vegansk biff à la Lindström

26 röster
45 min
4
Vegansk biff à la Lindström
Foto: TV4

Vegansk variant på husmansklassikern Biff à la Lindström. Köttet byts mot proteinrika svarta bönor och smeten binds ihop med ströbröd och chiafrön. Servera med skysås och persiljeslungad potatis. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 msk chiafrö
  • 3 msk vatten
  • 1 gul lök
  • 3 msk kapris
  • 3 inlagda rödbetor
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk dijonsenap
  • rapsolja till stekning
  • salt
  • peppar

Sås

  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk veganskt margarin
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • 800 g potatis, gärna små
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk veganskt margarin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda chiafrö och vatten och låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skölj bönorna noggrant och mosa dem ordentligt.
  3. Skala och hacka löken. Hacka kapris. Skär rödbetorna i fina tärningar.
  4. Blanda ströbröd, rödbetor, lök, kapris, dijonsenap och chiafrö med de svarta bönorna. Salta och peppra.
  5. Koka potatisen. Hacka persiljan. Slunga potatisen med margarin och persilja (spara lite persilja till serveringen), varmhåll.
  6. Forma biffar av bönsmeten. Stek dem på medelhög värme i olja tills de har fått fin färg på båda sidorna.
  7. Lägg dem på ett fat och håll biffarna varma.
  8. Smält margarinet i pannan du stekte biffarna i och vispa i mjölet. Tillsätt vin och vatten och låt det koka ihop till en sås.
  9. Servera biffarna med sås, persiljeslungad potatis och extra persilja.
23 mars 2019

Laddar fler recept...