Biff med hasselbackspotatis och brysselkålssallad

13 röster
1 h
4

Klassisk rätt med biff, skysås och hasselbackspotatis. För en modernare twist serverar Tom en fräsch sallad till på brysselkål och saltrostade mandlar.

Tips! Titta gärna på klippet för att se hur Tom på ett enkelt sätt skär snitt i potatisen.

Visa mer
1 h
4

Du behöver

Biff med steksky

  • 4 skivor biff utan kappa, ca 150 g per person
  • 2 klyftor vitlök, skalade och krossade
  • 1 kruka timjan
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 50 g smör
  • olja
  • smör
  • salt
  • peppar

Hasselbackspotatis

  • 600 g fast potatis,
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl ströbröd

Brysselkålsallad

  • 400 g brysselkål
  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 2 dl saltrostade mandlar, grovhackade
  • vinäger

Gör så här

  1. Hasselbackspotatis
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen tunt men inte så den går igenom utan håller ihop nedtill.
  3. Lägg över i en form, salt och peppra, pensla på smör och strö över ströbröd. Tillaga i ugnen ca 45 minuter tills de är gyllenbruna.
  4. Biff
    Salta och peppra köttet. Stek i olja först. Tillsätt sedan smör, vitlök och timjan. Stek 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp köttet och låt vila ca 5 minuter före servering.
  5. Slå på vin och buljong och koka ur allt det goda ur stekpannan. Smaka av med svartvinbärsgelé och smör.
  6. Brysselkålssallad
    Skiva brysselkålen tunt. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt, vinäger och olivolja.
  7. Skär upp köttet och servera med potatis, skysås och brysselkålssallad.
27 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept