Fläskkarré med chorizosås och rödkålssallad i tortillabröd
Fläskkarré med chorizosås och rödkålssallad i tortillabröd
15 ingredienser
45 min
Smakrik middag med grillad fläskkarré, chorizo, bbq-sås och kryddig rödkål. Rätten serveras i mjuka tortillabröd och bjuder på fantastiska smaker som inte lämnar någon middagsgäst besviken.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 400 g fläskkarré
- 200 g färsk chorizokorv
- 3 bananschalottenlökar
- 2 msk barbequesås
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk sambal badjak
- 0,5 kruka färsk persilja
- 8 små tortillabröd
- 50 g smör, till stekning
- salt
Kålsallad
- 0,25 rödkål, fint strimlat
- 1 dl rapsolja
- 1 tsk hel spiskummin, stött i mortel
- 1 tsk korianderfrö, stött i mortel
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
- Skala, halvera och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull.
- Snitta korvarna och gröp ut köttet. Hacka det grovt och lägg i kastrullen med löken. Höj värmen något och låt steka några minuter under omrörning.
- Lägg över det frästa i en bunke och låt svalna. Blanda i bbq-sås, sambal badjak och majonnäs.
- Hacka persiljan.
- Grilla fläskkarrén hårt. Ta från grillen och skär köttet i strimlor. Blanda direkt med chorizo- och majonnäsblandningen. Vänd ner persiljan och smaka av med salt.
Kålsallad
- Strimla kålen fint och lägg i en bunke.
- Värm upp olja och kryddor i en kastrull. Häll den varma oljan över kålen. Vänd runt och blanda väl.
Servering
- Lägg ev tortillabröden på grillen så att de blir lite varma. Fyll dem med fläsk- och chorizoröra samt rödkål. Vik ihop och servera genast.