I säsong: februari

Under februari ska du passa på att äta kål, rotfrukter, vinteräpplen och blodapelsin. Här får du recept och tips.

I februari är följande råvaror i säsong:
Blodapelsin
Brysselkål
Clementin
Grönkål
Kålrot
Jordärtskockor
Morötter
Vindruvor
Rotselleri
Sharonfrukt
Vinteräpplen - Karin Schneider och Ingrid Marie

I säsong kommande månader

  • Morotskaka

    I säsong: mars

    I mars kommer det nästan inga nya frukter och grönsaker, men det finns en massa goda saker i grönsaksdisken ändå!
  • Sparrispaj med nässelricotta

    I säsong: april

    Till säsongens grönsaker i april hör bland annat avokado, granatäpple, nässlor, maskros, paprika och rödbeta.
  • Lantlig galette med tomat och getost

    I säsong: maj

    Till säsongens bästa grönsaker i maj hör bland annat lök, spenat, sparris och gräslök.

Blodapelsin

Brysselkål och savojkål

Clementin

Grönkål

Jordärtskocka

Morötter

Rotselleri

Sharonfrukt

Vinduvor

Äpple