I samarbete med PAUL OCH THOM

Sötpotatissoppa med chorizo

4 röster
30 m
4
Sötpotatissoppa med chorizo
Foto: Köket

Mättande soppa som passar både till middag och som förrättssoppa. Toppa soppan med pumpakärnor, chorizo och parmesan.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 0,5 burk Paul&Thom inlagda örtvitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 800 g sötpotatis
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 citron
  • salt och svartpeppar

Topping

  • 2 st Paul&Thom chorizo Atado
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 dl Paul&Thom Parmigiano Reggiano, riven

Gör så här

  1. Sötpotatissoppa
    Skala och dela ner sötpotatisen i mindre bitar. Hacka lök och fräs tillsammans med vitlöken i oljan från vitlöken i en gryta eller kastrull. Till för sötpotatisen och slå på vatten, buljongtärning och cayennepeppar. Låt allt koka upp och koka i 15 minuter eller tills sötpotatisen blivit mjuk.
  2. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillför grädde, låt puttra. Smaka av med citron, salt och peppar.
  3. Topping
    Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna ca 3 minuter, rör om hela tiden!
  4. Skiva choritzon i skivor. Tillför smör i stekpannan och fräs korven tills den fått en yta.
  5. Toppa soppan med rostade pumpakärnor, chorizo, färsk timjan och rikligt med riven parmesan.
3 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept