Surdegstoast med pulled beef och gröncoleslaw

Surdegstoast med pulled beef och gröncoleslaw

23 ingredienser

30 min + 4 h

Finns det något bättre än ett mustigt långkok till höstens helgmiddagar? Det här receptet kommer utan tvekan bli en ny favorit. Ostgratinerat surdegsbröd toppat med långkokt bringa, grönkålslaw och picklad lök - magiskt!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Pulled beef

  • 800 g oxbringa, eller högrev (Från Sverige)
  • rapsolja (Från Sverige)
  • 2 gula lökar (Från Sverige)
  • 4 klyftor vitlök (Från Sverige)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 knippe färsk timjan (Från Sverige)
  • 2 lagerblad
  • 3 dl mörk öl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Picklad silverlök

  • 1 silverlök (Från Sverige)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker (Från Sverige)
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Gröncoleslaw

  • 200 g grönkål (Från Sverige)
  • 1 ägg (Från Sverige)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl rapsolja (Från Sverige)

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör (Från Sverige)
  • 8 skivor grevéost (Från Sverige)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Torka av köttet, salta och peppra ordentligt.
  2. Skiva löken och vitlöken.
  3. Hetta upp en stor gryta med lite olja och bryn köttet ordentligt.
  4. Ta ur köttet ut grytan, sänk värmen och bryn löken tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och fräs med någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt den rostas med löken.
  5. Tillsätt timjan och lagerblad och slå över öl, vatten och kalvfond. Lägg ner köttet i grytan igen.
  6. Sätt på ett lock på grytan och laga köttet i ugnen 3-4 timmar eller tills köttet är så mört att det går att dra isär.

Picklad silverlök

  1. Skiva löken tunt och fint. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Dra av från värmen, lägg ner löken och låt svalna. Ställ i kylskåp fram till servering.

Gröncoleslaw

  1. Ingredienserna ska helst vara i rumstemperatur. Knäck i hela ägget i en mixerkanna med höga smala kanter. Tillsätt senap, salt och vinäger. Häll sist ner oljan.
  2. Ställ ner stavmixern i botten på kannan och börja mixa. När du ser att majonnäsen börjar gå ihop i botten (det tar bara några sekunder) kan du röra stavmixern försiktigt uppåt. Fortsätt röra mixern uppåt tills allt är blandat och på bara några sekunder har du en krämig och god majonnäs färdig. Smaka av.
  3. Dra grönkålsbladen från stjälkarna och blanda ihop grönkålen med 1-2 dl majonnäs, beroende på hur krämigt du vill ha det.

Servering

  1. När du tagit ut grytan ur ugnen, höj värmen till 225 grader grillfunktion. Bre surdegsbröden med smör och lägg över ostskivorna. Gratinera i ugnen i ca 7 minuter eller tills osten fått lite färg.
  2. Toppa brödskivorna med coleslaw, pulled beef och picklad lök.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Svenskmärkning köttbullar i panna

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer