Pannbiff med morotskräm & inlagda rödbetor

27 röster
40 m

Kalops på nytt vis. Tom trollar som vanligt fram smaker som ingen annan, denna gång i form med inspiration från den klassiska rätten kalops. En perfekt vardagsrätt!

Visa mer
40 m

Du behöver

Pannbiff med kryddpeppar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 tsk mald kryddpeppar
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Morotskräm

  • 600 g morötter (700 g oskalade)
  • 1 dl vispgrädde, 40 %
  • 100 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger

Lagerbladsinlagda rödbetor

  • 600 g rödbetor, kokta och skalade
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad

Garnering

  • Persilja

Gör så här

  1. Morotskräm
    Dela morötterna och rosta mjuka på 225 grader ca 30 minuter. Tillsätt grädden när det är 10 minuter kvar så den får rosta med. Mixa slät i blender med smör och vinäger. Smaka av med salt.
  2. Pannbiffar
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Forma biffar och stek gyllenbruna i smöret.
  3. Lagerbladsinlagda rödbetor
    Koka upp ättika, socker, vatten och lagerblad. Klyfta betorna och lägg ner i lagen. Kyl gärna över natten.
  4. Garnera med persilja!
24 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept