Råraka med krämig äppelsallad och rödbetssalsa

POPULÄRT
koket.se
Råraka med krämig äppelsallad och rödbetssalsa
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Råraka med krämig äppelsallad och rödbetssalsa

15 ingredienser

40 min

Prisvärd och god middag med krispiga rårakor på potatis serverade med rödbetor och en krämig kål- och äppelsallad.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 0,5 spetskål
  • 0,33 rotselleri
  • 1 äpple
  • 5 msk majonnäs
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • salt

Rödbetssalsa

  • 0,5 burk inlagda rödbetor (à 710 g)
  • 4 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Skala rotsellerin och skär i strimlor tunna som tändstickor. Dela, kärna ur och skär även äpplet i tunna strimlor.
  2. Blanda ihop majonnäs och senap i en stor skål. Smaka av med salt och vinäger. Vänd ned kål, rotselleri och äpple, låt stå kallt.
  3. Häll av rödbetorna och hacka dem grovt. Blanda dem med kapris och olivolja. Riv i vitlöken. Blanda runt.
  4. Finhacka persiljan (lägg undan lite garnering) och blanda ned i rödbetorna.
  5. Riv potatisen grovt. Stek rårakor av den rivna potatisen i smör och olja i en stekpanna, salta. De ska få fin färg på bägge sidor.
  6. Servera rårakorna med kålsallad och rödbetssalsa.