Råraka med krämig äppelsallad och rödbetssalsa
Råraka med krämig äppelsallad och rödbetssalsa
15 ingredienser
40 min
Prisvärd och god middag med krispiga rårakor på potatis serverade med rödbetor och en krämig kål- och äppelsallad.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 kg potatis
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 0,5 spetskål
- 0,33 rotselleri
- 1 äpple
- 5 msk majonnäs
- 2 msk grovkornig dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- salt
Rödbetssalsa
- 0,5 burk inlagda rödbetor (à 710 g)
- 4 msk kapris
- 2 msk olivolja
- 1 kruka färsk persilja
- 1 klyfta vitlök
Gör så här
- Strimla kålen fint. Skala rotsellerin och skär i strimlor tunna som tändstickor. Dela, kärna ur och skär även äpplet i tunna strimlor.
- Blanda ihop majonnäs och senap i en stor skål. Smaka av med salt och vinäger. Vänd ned kål, rotselleri och äpple, låt stå kallt.
- Häll av rödbetorna och hacka dem grovt. Blanda dem med kapris och olivolja. Riv i vitlöken. Blanda runt.
- Finhacka persiljan (lägg undan lite garnering) och blanda ned i rödbetorna.
- Riv potatisen grovt. Stek rårakor av den rivna potatisen i smör och olja i en stekpanna, salta. De ska få fin färg på bägge sidor.
- Servera rårakorna med kålsallad och rödbetssalsa.