Honugnsrostad vitkål med sojastekt kyckling

POPULÄRT
koket.se
Honugnsrostad vitkål med sojastekt kyckling
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Honugnsrostad vitkål med sojastekt kyckling

11 ingredienser

40 min

Följ Pauls recept och ugnsbaka vitkål till perfektion. Till kålen serveras krispigt stekt kyckling och en snabb och enkel sås med pepparrot

Se Paul Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 vitkål
  • kallpressad rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vatten
  • 2 kvistar färsk rosmarin, hackad
  • ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 dl crème fraîche
  • 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 195 grader.
  2. Skär vitkålen i klyftor. Lägg dem med snittytan ner på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, salta.
  3. Blanda honung med vatten. Pensla klyftorna med honungsvattnet. Ringla över rapsolja och lägg på hackad rosmarin.
  4. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen till innertemperaturen i kålen är 90 grader.
  5. Ta ut ur ugnen, lyft av folien och pensla med honungsvattnet igen.
  6. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen med skinnsidan ner i en stekpanna och stek tills skinnet fått färg och blivit knaprigt. Vänd och häll på sojan i pannan. Tillaga klart i ugnen 5-10 minuter, tills innertemperaturen är 72 grader.
  7. Skär i skivor och slå över stekskyn.
  8. Vispa crème fraiche med riven pepparrot och salt.
  9. Servera den rostade kålen med kyckling och pepparrotsfraiche.