Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

11 ingredienser

45 min

Ugnsbakad rotselleri serveras med löskokta ägg och hemslagen majonnäs med hasselnötter.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 3 ägg, löskokta
  • 1 kruka krasse
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsellerin i tjocka skivor, ca 2 cm.
  3. Lägg på en plåt och klicka på smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Vispa ihop ägg och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs.
  6. Blanda i finhackade hasselnötter.
  7. Toppa de rostade rotsellerin med majonnäs, parmesan, delade ägg och smörgåskrasse.
  8. Krydda med salt och peppar.