Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

11 ingredienser

45 min

Ugnsbakad rotselleri serveras med löskokta ägg och hemslagen majonnäs med hasselnötter.

Ingredienser

4 - 6
  • 1 rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 3 ägg, löskokta
  • 1 kruka krasse
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsellerin i tjocka skivor, ca 2 cm.
  3. Lägg på en plåt och klicka på smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Vispa ihop ägg och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs.
  6. Blanda i finhackade hasselnötter.
  7. Toppa de rostade rotsellerin med majonnäs, parmesan, delade ägg och smörgåskrasse.
  8. Krydda med salt och peppar.