Soppa på vitkål och salsiccia med fuskig burrata

POPULÄRT
koket.se
Soppa på vitkål och salsiccia med fuskig burrata
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Soppa på vitkål och salsiccia med fuskig burrata

14 ingredienser

Matig och lättlagad vardagssoppa som får massor av god smak från salsicca och salvia. Som topping gör du en billigare och hemgjord variant på den gräddfyllda färskosten burrata. Mozzarella i bitar, här kan du med fördel välja en billig sort, vänds runt med citron, yoghurt och olivolja till en härlig kräm.

Se Tina Nordström laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 kruka färsk salvia
  • 3 msk smör
  • 3 färska salsicciakorvar
  • 2 gula lökar
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 1 klyfta vitkål (stor klyfta)
  • 1,5 l buljong (valfri sort)
  • 1 tsk salt

Fuskig burrata

  • 2 mozzarellaostar
  • 3 msk yoghurt
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Plocka bladen på salvian.
  2. Smält smöret i en större kastrull. Lägg i vitlök och salvia när smöret tystnat. Låt det fräsa ordentligt! Salvian ska bli lite lätt friterad och vitlöken gyllenbrun. Lyft upp och lägg på lite papper. Spara fettet i kastrullen.
  3. Snitta korvarna och ta ut innanmätet ur korvarna. Hacka färsen grovt. Skala och finhacka den gula löken.
  4. Bryn färs, paprikapulver och lök i samma kastrull som du stekte salvia och vitlök i.
  5. Hacka kålen.
  6. Lägg kålen i kastrullen och vänd runt. Häll på buljongen och låt allt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt.

"Burrata"

  1. Bryt mozzarella i stora bitar. Vänd runt med yoghurt, finrivet citronskal och olivolja. Avsluta med svartpeppar.
  2. Servera soppan toppad med krämen samt den frästa salvian och vitlöken.

Tips! Vikålen går att byta mot en annan kålsort, till exempel spetskål eller savoykål.