Caesarsallad på quinoa och grönkål med halloumi

POPULÄRT
koket.se
Caesarsallad på quinoa och grönkål med halloumi
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Caesarsallad på quinoa och grönkål med halloumi

15 ingredienser

En vansinnigt god och extra matig vegovariant på klassikern caesarsallad - halloumi, quinoa, grönkål och päron gör salladen komplett.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp grönkål (à 200 g)
  • 1 halloumiost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 päron
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Koka quinoan tillsammans med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå.
  3. Skär bort stjälkarna på grönkålen och strimla bladen i mindre bitar.
  4. Tärna halloumi smått och stek gyllene i olja i en stekpanna. I början släpper halloumin vätska, bara fortsätt steka tills den får fin färg. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
  5. Mixa brödet till smulor. Stek smulorna gyllene i olivolja i stekpannan. Salta.
  6. Skär päronet i strimlor tunna som tändstickor.
  7. Blanda quinoa och grönkål med dressingen, den ska kännas tät av dressingen.
  8. Vänd i halloumi och toppa med päron och brödsmulor.