Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad

17 röster
45 m
4
Stekt råkorv med sötpotatisfries och kålsallad
Foto: TV4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4-8 färsk råkorvar
  • salt
  • svartpeppar

Kålsallad

  • 0,5 gurka
  • 0,25 spetskål (eller färsk vitkål)
  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 3 sardellfiléer, finhackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 1 citron, rivet skal från

Fries

  • 2 sötpotatisar
  • ca 1-2 msk potatismjöl
  • ca 2-3 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med kålsalladen. Strimla kålen och gurkan fint. Blanda samman övriga ingredienser till en krämig dressing och sväng runt salladen med detta. Smaka av med salt och ställ åt sidan under tiden du förbereder övriga ingredienser.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar (i samma storlek)
  3. Lägg i en skål och sväng runt med potatismjöl och salt så att alla stavar täcks med potatismjöl. Sprid ut glest på en plåtklädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, vänd sedan så friesen och låt dem steka i ca 15 minuter till på andra sidan.
  4. Stek under tiden korven i en panna med lite matfett på mellanvärme tills den blir fin runt om. Servera friesen genast till korv och kålsalladen.
4 juni 2016