maskiner_header

10 smarta köksmaskiner!

En stavmixer, glassmaskin, pastamaskin, rökpistol, brännare, crockpot, assistent, matberedare eller en Sous vide? Här förklarar vi vad de olika maskinerna innebär och vilken som passar just dig efter dina behov i köket. Du kanske till och med hittar den perfekta presenten bland produkterna nedan!

1. Rökpistol

Med en rökpistol kan du ge din mat samma smak som om du rökt den på gammalt hederligt vis! Men, du kan göra det inomhus på några få minuter.

Här kan du lära dig mer om rökpistolens fördelar

2. Crock-pot

Lägg i alla ingredienser till din maträtt i grytan på morgonen. Låt sedan din Crock-Pot sköta resten av jobbet så kan du komma hem till en färdig middag på kvällen. Maten tillagas i en låg temperatur och köttet blir fantastiskt mört!

Lär dig mer om att laga mat i en crock-pot här

3. Glassmaskin

Visst kan du göra glass utan glassmaskin - men med en maskin blir glassen både himmelskt krämig och glassmakeriet blir både enkelt och effektivt.

4. Blender

En blender är en maskin som hjälper dig med mycket mer än bara smoothie! Gör såser, varma soppor, glass och olika röror med blendern som har flera olika inställningar och lägen. Den ger dig prefekt resultat och konsistens varje gång. En matberedare passar däremot bättre när du har mer torra ingredienser.

5. Assistent

Den här hushållsassistenten fixar de tyngsta degarna lätt! Med en kraftig motor och robust tillverkning är assistenten en riktigt klippa vid bullbak med tunga degar. Men med en assistent medföljer ofta ett gäng övriga tillbehör som du kan göra allt från mos, saft, vispa marängfluff till paj- och pizzadeg.

Gör en dubbelsats av Roy Fares bästa kanelbullar

6. Sous vide

Med ett sous vide-set kan du enkelt tillaga allt från kött, fisk och grönsaker till ägg med perfekt innertemperatur. Med hjälp av vakuum och vattenbad med exakt temperatur gör sous vide det enkelt för dig att få din mat perfekt tillagad.

Här kan du lära dig mer om sous vide

7. Mixerstav

Med en stavmixer kan du enkelt både vispa, hacka och mixa exempelvis soppor, grönsaker, nötter och smetar direkt i bunken eller kastrullen. Riktigt enkelt och smidigt!

8. Brännare

Nej en brännare är inte bara till för att göra crème brulée och karamellisering på efterrätter. Du kan använda brännaren till flera olika maträtter när du vill få yta på kött, fisk, fågel eller grönsaker... perfekt på bland annat på sous-vide rätter. Med hjälp av den hög temperaturen skapar du en så kallad maillardeffekt på ytan, en brynt yta vilket ger råvaran en vacker färg med också textur och en speciell smak.

Recept på Leilas crème brûlée

9. Pastamaskin

Inget går upp mot hemmagjord, färsk pasta! Den fingerfärdige behöver ingen maskin, men med en pastamaskin blir pastabaket både roligt och enkelt!

Så här gör du perfekt pizzadeg à la Lisa Lemke

10. Soda stream

Istället för att köpa vatten och läsk på petflaskor, så kan du enkelt skapa din egen bubbliga dryck.

Baka med saffran

ENKELT
Felix Saffranspannkaka med lingonswirl NY
POPULÄRT
Saffransmazariner
saffransrutor med smörkola

Saffransrutor med smörkola

Stephanie Johansson
1 h
Kungsörnen Klassiska saffransbullar med mandelmassa
Saffranskladdkaka med vispad grädde
Philadelphia Lussebullar med cheesecakefyllning
Mumsiga krämbullar med saffran
Felix saffranskaka med lingongrädde
Saffransmunkar
Tove Nilsson recept
1 h (1,5 h jäsning)
Saffran- och pistagekola
Inlagd saffran
Sébastien Boudet
lagra i några veckor

Enkelt med soppa

Smoothies

laktosfri smoothie

Mjölkfri smoothie

Fredrik Paulún
POPULÄRT
Mangosmoothie

Mangosmoothie

Claes Karlsson
Morotssmoothie

Morotssmoothie

Lisen Sundgren

Baka bröd

Bröd med sesamfrön

Bröd med sesamfrön

Kristoffer Appelquist
Oopsies bröd

Oopsies bröd

Anna Berglund
Kjellemans Rosenbröd

Kjellemans rosenbröd

Kjell Eriksson
ca 2 h