I samarbete med FELIX

Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

40 röster
4-6
Felix tomatsoppa
Foto: Köket

En mustig tomatsoppa kan man variera i oändlighet efter tycke och smak. Håll den vegetarisk, fyll den med pasta och mozzarella eller toppa den med krispigt baconströssel.
Och har du inte tid att göra en egen soppa från grunden, välj Felix färdiga soppor - snabbt, supergott och ekologiskt!


Visa mer
4-6

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 burkar körsbärstomater, konserverade (ca 800 g)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 krm chili
  • 1 tsk basilikakrydda
  • 5-7 blad Oregano, färsk hackad
  • salt o peppar
  • 10 körsbärstomater
  • 400 g mozzarellaost, grovhackad
  • 400-500 g färskpasta
  • olja att steka lök i
  • 10 körsbärstomater, färska

Gör så här

  1. Svetta den hackade löken i lite olja. Tillsätt vatten, balsamvinäger, tomatpuré, socker, körsbärstomater, soltorkade tomater, buljongtärningar, pressad vitlök, chili och basilika. Låt soppan sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt oregano, salt och peppar efter tycke och smak. Mixa soppan slät med en stavmixer. Lägg i mozzarellabitar, några färska körsbärstomater och färsk pasta på slutet, låt sjuda i några minuter och servera med ett gott, rostat vitlöksbröd.
Tips!
Felix het chilisås
10 maj 2016

Fler goda recept