Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

Felix tomatsoppa
Foto: Köket

Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

81

19 ingredienser

En mustig tomatsoppa kan man variera i oändlighet efter tycke och smak. Håll den vegetarisk, fyll den med pasta och mozzarella eller toppa den med krispigt baconströssel.





läs mer
Felix soppa tomat och mozzarella

Felix tipsar!

Med soppor från Felix Veggie är det både gott och enkelt att äta vegetariskt till lunch!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök, hackad
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 3 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm chilifrukt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 5-7 kvistar oregano, hackad
  • salt
  • peppar
  • 10 körsbärstomater
  • 400 g mozzarellaost, grovhackad
  • 400-500 g färsk pasta
  • olja, till steknig
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

  1. Svetta den hackade löken i lite olja. Tillsätt vatten, balsamvinäger, tomatpuré, socker, körsbärstomater, soltorkade tomater, buljongtärningar, pressad vitlök, chili och basilika. Låt soppan sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt oregano, salt och peppar efter tycke och smak. Mixa soppan slät med en stavmixer. Lägg i mozzarellabitar, några färska körsbärstomater och färsk pasta på slutet, låt sjuda i några minuter och servera med ett gott, rostat vitlöksbröd.
TIPS!