• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

Felix tomatsoppa
Foto: Köket

Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

2 steg att laga

19 ingredienser

En mustig tomatsoppa kan man variera i oändlighet efter tycke och smak. Håll den vegetarisk, fyll den med pasta och mozzarella eller toppa den med krispigt baconströssel.





Felix soppa tomat och mozzarella

Har du inte tid att göra en egen soppa från grunden? Med soppor från Felix Veggie är det både gott och enkelt att äta vegetariskt till lunch!

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 3 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm chilifrukt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 5-7 kvist oregano, hackad
  • salt
  • peppar
  • 10 körsbärstomater
  • 400 g mozzarellaost, grovhackad
  • 400-500 g färsk pasta
  • olja, till steknig
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

  1. Svetta den hackade löken i lite olja. Tillsätt vatten, balsamvinäger, tomatpuré, socker, körsbärstomater, soltorkade tomater, buljongtärningar, pressad vitlök, chili och basilika. Låt soppan sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt oregano, salt och peppar efter tycke och smak. Mixa soppan slät med en stavmixer. Lägg i mozzarellabitar, några färska körsbärstomater och färsk pasta på slutet, låt sjuda i några minuter och servera med ett gott, rostat vitlöksbröd.
TIPS!